Play and stay oktatás


 

Magyarországon a Magyar Tenisz Szövetség  az iskolákkal közösen, és a programban szerepet vállaló sportegyesületeken keresztül az elmúlt években meghirdette a Play & Stay rendszeren alapuló iskolai minitenisz programját.

A Play and Stay program napjainkra lehetővé tette azt, hogy országos szinten minimum heti egy Play&Stay versenyt rendeznek!

Klubunk, a Postáslido Tenis Club elkötelezett abban, hogy egyrészt pályát és időt biztosítson a Postáslídón megrendezendő országos szintű minitenisz bajnokságra, másrészt az őszi-téli szezonban induló csoportok legtehetségesebb játékosait elindítsa az országos megmérettetésben.

A Play & Stay programról
Az ITF 2007-ben indította el a Play and Stay kampányt a tenisz népszerűsítése érdekében a kezdő gyerekek és felnőttek körében. A program lényege, hogy a lassúbb labdák és a kisebb méretű pályák használatával a játékkészség gyorsabban kialakul és ez által a tenisz könnyebbé és élvezetesebb válik a kezdők számára. Gyerek mini-tenisz programok már azelőtt is léteztek a legtöbb országban (idehaza is több mint 30 éve van használatban a kispályás-szivacslabdás teniszoktatás, illetve 10 éve működik az iskolatenisz program), azonban a Play and Stay az első, nemzetközileg összefogott és egységes program, amelyet az ITF bevezetett.

A Play and Stay módszer 3 szintre tagolódik:
PIROS    (pálya: 11m x 5-6m, háló: 80cm, labda: szivacs vagy 25% nyomású, ütő: 41-53cm, kor: 4-8 év)

NARANCS     (pálya: 18m x 6.5m-8.23m, háló: 80cm, labda: 50% nyomású, ütő: 53-63cm, kor: 7-11 év)

ZÖLD     (pálya: egész méret, háló: normál, labda: 75% nyomású, ütő: 63-68cm, kor: 8+ év és kezdő felnőttek).
Az edzők feladata, hogy az oktatási szinteket és a feladatokat mindig a játékosok egyéni képességei és adottságai alapján határozzák meg. Ezzel tudják elősegíteni, hogy a játékkészség („serve-rally-score”) minél gyorsabban kialakuljon, miközben a technikai és taktikai oktatáson is hangsúly van.

 

 

 

 

2014 | Cim:2000 Szentendre, Postás strand (Dunakorzó) (Pest megye) | Email: postaslido[kukac]postaslido.hu | Telefon: 70/4555-000
GPS:47° 40.38', 19° 4.819' | Dunakanyar Sport és Szabadidő Kft. | © Postáslidó Sportcentrum | Online marketing